infraroodstralers brandveiligheidsvoorzieningen

Als u op zoek bent naar een aanvullend verwarmingssysteem of overweegt om uw huidige woningverwarming te vervangen door IR-panelen, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer die u wilt verwarmen, omdat deze bepaalt hoeveel panelen u nodig heeft.

In tegenstelling tot traditionele radiatoren die lucht gebruiken om warmte te verspreiden, leveren infraroodpanelen warmte rechtstreeks in de stoffen en muren van uw huis. Dit is vooral handig als uw huis last heeft van vocht en schimmel, omdat de warme stralen van de infraroodstraling diep in de structuur van de muren doordringen, waardoor er geen vocht kan ophopen.

infraroodpanelen

Profiteer van lage aanschafkosten, geen onderhoud en een directe besparing op jouw energieverbruik met infrarood verwarming van HeatXL. Bezoek onze webshop voor meer informatie of vraag een offerte op maat voor jouw project.

Infraroodstraling kan ook helpen de stofcirculatie in huis te verminderen, waardoor het prettiger wordt voor mensen die last hebben van luchtwegaandoeningen. Hierdoor zijn IR-panelen ideaal voor gebruik in ruimtes die gevoelig zijn voor overmatige luchtvochtigheid en vuilophoping, zoals badkamers.

Hebben infraroodstralers brandveiligheidsvoorzieningen?

Een ander voordeel van IR-panelen is dat ze geen warmte genereren door de beweging van lucht, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt in kamers met lage plafonds. Dit kan een voordeel zijn voor iedereen die weinig ruimte heeft of een strakke en minimalistische uitstraling in huis wil creëren.

IR-panelen kunnen u mogelijk geld besparen op uw energierekening, omdat ze veel efficiënter zijn dan traditionele gasradiatoren. Door een fractie van de elektriciteit te gebruiken om hetzelfde warmteniveau te produceren, kunnen infraroodpanelen uw energiekosten tot 40% verlagen.

Naast het verlagen van uw energiekosten zijn IR-panelen een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele methoden voor het verwarmen van woningen, omdat ze tijdens gebruik geen kooldioxide-uitstoot veroorzaken. Dit is een aanzienlijk voordeel, vooral in het licht van de recente belofte van Groot-Brittannië om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 te verminderen.

Het oppervlak van een IR-paneel kan zeer hoge temperaturen bereiken, maar het is belangrijk op te merken dat dit niet betekent dat ze onveilig zijn. Herschel Infrared legt zelfs uit dat de IR-straal door de panelen wordt uitgezonden met een extreem laag wattage, wat betekent dat het veilig is voor uw huid om aan te raken.

Langdurig contact met een heet oppervlak kan echter brandwonden veroorzaken, dus u moet voorkomen dat u het paneel gedurende langere tijd aanraakt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw IR-verwarming uit de buurt wordt geïnstalleerd, buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Alle elektrische apparaten zenden straling uit, en infraroodpanelen zijn niet anders. Straling is een soort elektromagnetische energie die zich van de ene plaats naar de andere verplaatst, en kan vele vormen aannemen, waaronder zichtbaar licht, radiogolven en microgolven. Hoewel sommige vormen van straling schadelijk kunnen zijn, is infraroodstraling volkomen onschadelijk en wordt in het hele elektromagnetische spectrum aangetroffen.

Ter bescherming tegen de gevaren van straling moeten alle elektrische apparaten worden vervaardigd om aan strenge industriële normen te voldoen. De CE-stickers op IR-stralers zorgen ervoor dat ze onafhankelijk zijn getest en geverifieerd en dat ze voldoen aan de Europese harmoniserende normen en de richtlijn beperking van gevaarlijke stoffen (RoHS). Dit zorgt ervoor dat uw IR-verwarmingspanelen veilig zijn voor u, uw gezin en uw huisdieren, en dat ze vrij zijn van gevaarlijke materialen zoals lood, kwik en cadmium.

Leave a Comment on Hebben infraroodstralers brandveiligheidsvoorzieningen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *